Grønne tanker om emballage

Det er helligdag i morgen. En ekstra fridag. Dejligt. Vi har inviteret nogle venner til frokost – og vi har faktisk tænkt os at grille. Derfor har vi brugt morgenen på at købe ind. Ligesom resten af Danmark. Det har været en ret forfærdelig morgen med besøg i supermarkedet for at købe nogle varer til frokosten. Vi skulle ikke kun købe frugt til en god frugtsalat, som jeg laver. Vi skulle også have noget pålæg, nogle æg og selvfølgelig kød til burgers og pulled pork. Min mands speciale på grillen er nemlig at lave burgers. Og det er helt ok. Vi kan købe økologiske varer. Og det gør vi. Alle grøntsager til en almindelig salat er også økologiske selvfølgelig.

Poser af genbrugsplast

Men fordi vi havde lidt travlt med at komme afsted i morges, så glemte jeg selvfølgelig at tage mine indkøbsnet med mig. Jeg er ellers ret god til at huske dem. Men åbenbart ikke i morges. Så vi måtte købe poser af genbrugsplast til at læsse varerne i. Det er da også helt fint. Bortset fra, at jeg er altid lidt bange for, at de poser revner, fordi de er så bløde i deres tekstur. Slet ikke som de gammeldags plastikposer man fik. Sjovt nok, så revner genbrugsplastposerne ikke. Måske netop, fordi de er sådan lidt elastiske i det. Hvem ved?

Al den emballage

Hjemme efter indkøbsturen begyndte jeg så at pakke varerne ud. Hver varegruppe har sin hylde i køleskabet. Og hver vare bliver pakket ud af sin egen emballage og lagt over de bøtter, jeg selv bruger. Jeg hader at have fx skåret pålæg liggende i sin egen emballage. Jeg foretrækker at lægge det i en glasbakke med låg. Jeg ved ikke, hvad det er, men skåret pålæg bliver ofte solgt med argumentet, at det er pakket ind i miljøvenlig emballage. Ok, det forhindrer bare ikke mig i at synes, at det stinker efter bare en enkelt dag. Derfor putter jeg sådan nogle ting i mine egne bøtter og bakker. Jeg ved, at de er rene. Og jeg kan altid se, hvad der er i bøtterne. De er lavet af glas.

Emballage sælger eller hvad?

Men her som jeg stod og pakkede tre økologiske peberfrugt ud af deres emballage for at lægge dem i grøntsagsskuffen, tænkte jeg på, at de peberfrugter ikke bliver solgt på grund af deres emballage. De bliver solgt, fordi de er dyrket økologisk. Men hvad med deres emballage. Det er sådan noget cellofanagtig tyndt plast, der knitrer, når man rører ved det. Nemt at få revet itu og skille sig af med. Er det miljøvenligt? Det er jeg faktisk meget i tvivl om, at det er. Kunne de dog ikke give lidt flere oplysninger på indpakningen. De skriver jo i forvejen, hvor grøntsagerne er blevet dyrket. Der er oplysninger om, hvor man kan ringe til, hvis man har spørgsmål. Og der er altid henvisninger til, hvor man kan få tips og gode ideer til serveringsforslag på producenternes hjemmesider. Så hvorfor skriver de ikke, også hvordan og hvor indpakningen er lavet? Ved de det slet ikke?

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *