Hver advokat sit speciale

Du er lykkelig. Hun sagde ja. I skal leve sammen resten af jeres dage. I skal stifte familie. Alt er skønt og du er parat til alt. Der er bare en ting: Hun kommer fra en ret velhavende familie og hendes far har forlangt, at I skal have særeje. Hun er enearving til alle hans ejendomme og formue. Så hun bliver en velhavende dame en dag. Men hendes far har altså den der mistro til dig: Du gifter dig med hende for pengenes skyld. Stodder!

Familieretsadvokat på banen

Du gifter dig med hende, fordi du elsker hende. Hun er det perfekte menneske for dig – og i øvrigt, så klarer du dig ret godt – økonomisk. Så han skal selvfølgelig have sin vilje. Du har du fundet en dygtig og anerkendt familieretsadvokat, så I kan få lavet de kontrakter, der nu skal laves, når I skal have særeje. Om det hedder ægtepagt – se her eller noget andet, er du totalt ligeglad med. Det, som du bare vil sikre er, at jeres børn får de rettigheder, som de skal have. Også med hensyn til arv af morfars aktiver engang.

Fuldmagter

Og ja, I skal også have lavet sådan en fuldmagt til hinanden, som går ud på, at den ene kan tage beslutninger på vegne af den anden, hvis den anden ikke selv er i stand til at tage den store beslutning.

Jo, det er kompliceret. Men du har taget opgaven på dine skuldre. Og hellere gøre det, så du har kontrol og kan følge med i papirarbejdet. Ikke som dengang, hvor du skulle håndtere sådan en sag om arbejdsskadeerstatning for en murer, der var faldet ned fra et stillads. Dengang var du helt nyuddannet jurist. Og du fik bare sagen udleveret. Ikke et ord om, hvem du eventuelt kunne spørge til råds. Ikke så meget som et hint af, hvordan en arbejdsskadeadvokat arbejder. Det var først meget senere, at du fik den nødvendige erfaring, så du i dag kan håndtere sager om arbejdsskader med sikkerhed i dit sind. Men det var den gang.

Mit speciale er patinterstatning

Lige nu handler det om at kommunikere rigtigt godt og effektivt med familieretsadvokaten – ikke en erstatningsadvokat. Du er jo selv erstatningsadvokat med speciale i arbejdsskader og patienterstatning. Og ja, du har da også fået at vide, at firmaet gerne vil have dig ind som partner. Det er et stort skridt i den rigtige retning for karrieren. Det beviser også, at du sagtens kan forsørge en familie.

Så pyt med lidt ekstra arbejde i samarbejde med familieretsadvokaten, der har talt om ægtepagter, testamenter, særeje, fuldmagter mv. i dagevis nu.
Du har lige læst de sidste udkast til kontrakterne, som I skal underskrive. Der er vist ikke noget at påpege. Din svigerfar får sin vilje. Dine fremtidige børn er sikret. Din tilkommende er også sikret. Og ja, du lover og sværger ved alt, hvad du har kært, at du vil passe på hende – resten af dit liv.

Du lægger brillerne fra dig. Går hen til køleskabet og finder en kold øl frem. Sætter dig og begynder at drømme om jeres fremtidige liv sammen.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *