Stress og angst symptomer

Angst og stress symptomer

På et eller andet tidspunkt i vores liv bliver ramt af en følelse af frygt. Angst. Det kan være i mindre grad – fx hvis vi bliver forskrækkede – eller det kan være i så stor en grad, at vi får direkte fysiske symptomer på angst. Fx åndenød eller meget stærk hjertebanken. I nogle tilfælde kan vi håndtere angsten, uden at der sker noget farligt for os: Vores hjertebanken stopper, fordi vi ved hjernens hjælp kan håndtere situationen, vi blev angste i, ved hjælp af logiske tanker. I andre tilfælde kan vi ikke håndtere den.

Håndter for eksempel generaliseret angst

Når vi ikke kan håndtere vores angst, så skal vi behandle den, så vi ikke får andre psykiske lidelser. Det kan fx godt tænkes, at du bliver angst, når du skal handle ind i supermarkedet. Du bryder dig ikke om at andre mennesker ser, hvad du lægger i din kurv. Du får åndenød, når du venter i køen ved kassen. Du begynder at ryste helt vildt, fordi du føler dig omringet af ukendte mennesker. Symptomerne på din angst er mange og forskellige. Det kan du gøre noget ved. Du skal ikke forhindres i at handle ind, fordi du er bange for at gå i supermarkedet. Angst, uanset hvilken angstlidelse du lider af, kan nemlig behandles. Om det er en fobi eller om det er en mere alvorlig angstlidelse – fx generaliseret angst, så findes der behandling. Du skal bare finde den. Og det gør du bedst ved at tale med en psykoterapeut.

Tanker der signalerer fare

Der er nemlig sket det, at du i særlige situationer udvikler tanker, som signalerer fare for dig. På den ene side er det meget ubehageligt at stå der i køen og svede helt abnormt, fordi du er angst. På den anden side – og det kan måske hjælpe dig at tænke på det – så er den pludselige og uforklarlige svedetur et signal til dig om, at du faktisk er et helt almindeligt og sundt menneske! Du reagerer nemlig på en måde, der advarer dig om, at noget truende er i nærheden. At du ikke lige tænker ”flugt” men kommer til at svede, er tegnet på, at du vil overleve.

Hvad er angst og stress symptomer?

Du spørger måske ”Hvad er angst så ?” Det har jeg lige fortalt dig: Det er en følelse, der opstår når du føler dig truet på livet. Ligesom glæde eller vrede er naturlige følelser, så er angst også en naturlig følelse, som du skal lære at forstå, så du kan komme af med den. Her er det, at angst behandling kommer ind i billedet. Vi kan – eller ved – ikke altid, hvorfor vi får angst, og ofte forveksles stress symptomer med angst.

Vi er heller ikke selv herre over, hvor alvorlig vores angstlidelse er. Vi ved bare, at vi får det skidt. (Sved, hjertebanken eller rystende ben og hænder.) Behandling af angst handler – kort sagt – om, at du skal finde frem til, hvorfor du er bange i nogle situationer. Den handler også om at lære dig at håndtere angsten, så du ikke ender der, hvor den får ødelagt dit liv ved, at du gradvist udvikler alvorlige psykiske lidelser som fx depressioner.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *