fire fighters, fire, fire fighting

Speciel brandslukning

Udviklingen, i byen her, er inde i en positiv udvikling. Flere og flere virksomheder søger hertil, fordi arbejdskraften er højt kvalificeret og har de færdigheder, som de har brug for. Dette har betydet, at kommunen har udlagt flere store arealer til erhvervsbyggerier. Det drejer sig både om store kontorhuse, men også om store områder, hvor der skal etableres lagerhuse.

Nye erhvervsbygninger

Der er endda skriverier i medierne om, at kommunen vil yde tilskud til opførslen af de nye erhvervsbygninger. Der vil dog være nogle krav til, hvad der skal til, for at bygherrerne kan få tilskuddet til den investering, de gerne vil lave. Et af dem er, at der bliver taget særligt hensyn til brandsikringen i bygningen. Der har nemlig været en del dårlige erfaringer i kommunen. Flere gamle – og bevaringsværdige – fabriksbygninger har nemlig lidt uoprettelig skade efter ildebrande. Dette skal undgås.

Lige nu har de så udskrevet en konkurrence om opførslen af et meget stort kontorkompleks. Udover kravet om brandsikring, så er der også særlige krav om at byggeriet skal opføres med hensyn til det omkringliggende landskab, adgang for bevægelseshæmmede mv.

Inergen systemer til brandslukning

Indtil nu, er der indkommet syv forskellige forslag. Da datoen for indlevering af forslag til byggeriet er lige efter nytår, så regner de med, at der måske kommer et eller to flere forslag.

Indtil videre kan de se, at kvaliteten af forslagene er meget høj. Seks ud af de syv forslag, foreslår, at der skal etableres systemer til brandslukning med Inergen. Ud af de seks forslag er der fem, der begrunder, hvorfor det skal være Inergen, der er det bærende element i brandslukningssystemerne: Brandslukning med Inergen er nemlig effektivt.

Der findes forskellige systemer til brandslukning med Inergen. De kan etableres i alle mulige forskellige rum. De kan etableres i de følsomme centre, hvor der står servere, som bare ikke må gå ned. Og ja, i nogle tilfælde giver forslagene også helt konkrete henvisninger til og anbefalinger af firmaer, der kan etablere brandslukning med Inergen.

En del at evaluere

Dette er dog en detalje, som dem, der skal evaluere forslagene, skal se bort fra. Dette er nemlig en helt anden konkurrence, der skal udskrives. I første omgang handler det om at finde det bedste forslag, der lever op til de krav, som kommunen har stillet til bygningen. Og ja, det handler naturligvis også om økonomi. Det kan meget vel tænkes, at det bliver lige præcist økonomien, der bliver en afgørende faktor.

Det bliver dog noget af en svær opgave at evaluere forslagene. En personlig holdning må jo ikke tages med i betragtning, når det handler om at afgøre hvilket af de indkomne forslag, der er bedst.
Men helt ærligt, kan det totalt undgås? Vi har jo alle den holdning at miljøbeskyttelsen skal prioriteres højt, så nu, når forslagenes beskrivelser fortæller om, at der skal etableres systemer til brandslukning med Inergen, som netop er miljøvenligt, så bliver det nok ikke den faktor, der afgør hvem af de 7 eller måske 9 bygherrer, der vinder konkurrencen.

Det bliver spændende at se den endelige afgørelse. Den afgørelse bliver offentliggjort om 3 måneder.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *