Fyrværkeri

Hvilket sikkerhedsudstyr skal jeg huske?

Nytårsaften er i de fleste kredse en forrygende aften. Humøret fejler ikke noget, maden og vinen er ekstra lækker, og alle har gjort noget ekstra ud af sig selv. Der er med andre ord lagt i ovnen til et brag af en fest.

Men forberedelserne skal være i orden, før festen for alvor bliver vellykket. Maden laver ikke sig selv – og indkøbende foretager heller ikke sig selv. Desværre. Måske skal isen laves på forhånd. Måske skal kødet marineres dagen inden. Måske skal vinen og champagnen på køl nogle time forinden. Alt sammen husker vi for det meste, så vi ikke mangler noget, når middagsbordet skal dækkes.

Forbered dig med udstyr

Men det er ikke kun maden og vinen, der skal forberedes og sættes på køl. Der er også andre elementer – som oven i købet af langt vigtigere – der skal være i orden, inden aftenen skydes i gang. Det drejer sig nemlig om udstyret, der skal bruges til at fyre fyrværkeri af.

Det er jo spændende at købe flotte raketter og andet, som kan give et ordentligt brag. Men det er knap så spændende at indkøbe de ting, som skal sørge for sikkerheden.

Ikke desto mindre er det det allervigtigste. Husk derfor i god tid at forberede det, du skal bruge, når mørket melder sig den 31. december, og hele huset sitrer for at komme ud og fyre skyts af.

Læg det et smart sted

Ligesom du ved præcist, hvor champagnen ligger, og du naturligvis også er klar over, hvor du har gjort af kransekagerne, så skal du også være sikker på, hvor du har lagt sikkerhedsudstyret til krudt. Dine kære gider nemlig ikke vente ret længe, hvis de står og mangler det.

Når først raketterne er begyndt at suse opad udenfor, så skal alle ud i en fart. Ingen bliver stående inde og vælger at gå glip af det hele, blot fordi de ikke kan finde sikkerhedsbrillerne.

Derfor må du i god tid finde briller og andet sikkerhedsudstyr frem. Læg det eksempelvis ved udgangen, så ingen kan undgå at se det, når de i en rasende fart skal ud og være en del af nytårsshowet. På den måde bliver undskyldningen for at ’glemme’ sikkerhedsbrillerne sværere at bilde sig selv ind. Tænk også over, hvor mange gæster, der kommer hjem til jer om aftenen og overvej, om nogen af dem er tilbøjelige til at glemme de vigtige briller. For er de det, så tag og køb nogle ekstra. Hellere lidt ekstra udstyr, end en fest der bliver fuldstændig og aldeles ødelagt af en frygtelig ulykke. Vær med andre ord gavmild og velforberedt, når det handler om sikkerhedsudstyr til fyrværkeri.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *