Bilferien i år

Det er altså lidt utroligt. Her har vi ikke kunnet rejse i rigtigt mange måneder. Vores skiferie til Sverige aflyste vi af skræk for smitten. Også selv om der var mange, der sagde, at kulden slår virusset ihjel. Jeg ved ikke, om det var noget vrøvl, eller om der er sandhed i det. I hvert tilfælde, så turde jeg simpelthen ikke at tage på vinterferie.
Og så nu – her i løbet af slutningen af juni, så er der åbent for rejser i EU. Lidt mærkeligt. Ok, det går godt med vaccineprogrammerne. Men hvorfor kan vi ikke rejse i lande, der ikke er med i EU? Har det noget at gøre med, at de forskellige EU lande har fået koordineret deres vaccinationsprogrammer og derfor godt tør åbne for rejsende fra disse lande?

Åbningen

Det er sådan set ligegyldigt, hvilken storpolitisk strategi der ligger bagved åbningen. Det er en god nyhed. For os, der gerne vil rejse, og får de lande, der lever af turisme.

Og det vil vi altså gerne – ud at rejse. Vi har savnet at kunne komme på en weekendtur til fx Paris eller Wien. Vi har savnet at kunne tage fri i en uges tid og låne eller leje en ødegård i Sverige, så vi kunne nyde naturen.

Køre selv til Italien

Nu, hvor vi har chancen, burde vi så ikke gøre det? Det synes jeg. Og jeg har faktisk en ret klar idé om, hvor vi skal hen. Bare os to. Vi skal på en kør selv ferie i Italien. Jeg elsker Italien. Jeg elsker landets natur. Jeg holder af arkitekturen i mange af byerne. Jeg holder naturligvis, også at italiensk mad. Hvem gør ikke det?

Vi kan godt lide at tage på kør selv ferie. Det giver os frihed. En følelse af, at vi ejer hele verden, og kan gøre lige, hvad der passer os. Vi behøver ikke at køre helt ned på Italiens støvlehæl. Selvom der er flot dernede. Vi kan sagtens nøjes med en 8 – 10 dage i Norditalien. Ingen kan få mig til at sige nej tak til at besøge Milano eller Firenze. Også selv om jeg har været der mange gange. Jeg kender Milano ud og ind. Har boet der i et halvt år, da jeg læste. Og ja, jeg har da også forbindelse til en gammel studiekammerat fra mit ophold der. Det kunne være sjovt at mødes med ham igen. Det er vist gået ham rigtig godt – sådan karrieremæssigt.

Hvad siger min mand?

Jeg tænker, at jeg vil præsentere min idé for min mand. I aften. Han er på arbejde og skal direkte til fodbold bagefter. Det giver mig ekstra tid til lige at finde de gode argumenter frem for, hvorfor vi skal afsted. Et eller andet sted er jeg dog sikker på, at jeg ikke får brug for hele arsenalet af mine argumenter. Min mand har også savnet at komme ud og rejse. Og han elsker også at køre bil.

Jeg går i gang med at lave middagen. Det skal være italiensk. Jeg vil forkæle ham med en af mine specialiteter. Og fortælle ham, at jeg har besluttet, at vi skal på kør selv ferie og italiensk camping!

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *