Røgmaskine fra Danguitar

Min svoger er sådan en glad mand. Han er også en DIY-mand. Han laver alting selv. Lige fra den marmelade han og hans kone spiser – og bruger som værtindegaver – til det hus, de bor i. De bor langt ude på landet. De har et stykke land, hvor han har plantet oliven, vin af forskellige sorter og en masse frugttræer. De dyrker selv de grøntsager, de spiser. Og selvfølgelig har de høns!

Ingen geder – endnu

Jeg har dog endnu ikke hørt ham have planer om at holde får eller geder endnu. Jeg tror faktisk ikke, at han bryder sig om tanken om at skulle slagte selv.

Som sagt er han en glad mand, og han er ikke bleg for at finde på en eller anden grund til at holde fest. Måske hans kones fødselsdag bliver brugt som argument for at invitere masser af mennesker. Måske finder han bare på at holde fest, fordi han kan – uden at forstyrre sine naboer. Han elsker også musik. Især soulmusik. Hvor det kommer fra, kan jeg ikke helt forklare, men sådan er det altså med ham.

Stor fest

For et par måneder siden holdt han en stor fest for venner og bekendte. Han havde brugt timer på at lave sådan et lysshow, der ligesom kunne lytte til musikken. Ligesom, om at de røde, blå, gule og grønne lamper blinkede i takt med musikken. Det var ret flot at se på. Og naturligvis blev festen en succes. Jeg tror den eneste, der ikke var helt glad ved situationen, var hans jagthund. Den er lidt sky. Men den fandt sig i larmen – og fik naturligvis også en fest ud af at spise kød fra grillen. (2 geder og 1 lam blev grillet den eftermiddag – aften.) Der blev danset. Der blev sunget. Der var alvorlige samtaler og massevis af latter. Ret god fest. Uforpligtende og festligt. Lige noget alle vi andre kan lide.

Den nye røgmaskine

Dagen efter festen – og efter at have sovet ud, fordi det blev sent, ringede jeg op til ham for at høre, om jeg skulle komme og hjælpe ham med at rydde op. Det svarede han nej til. Han havde allerede fået det hele på plads og gik nu og pakkede sin lysinstallation ned. Han fortalte mig også, at han helt glemte at bruge den røgmaskine, som han havde købt. Det ærgrede ham virkeligt meget, at han fuldstændigt glemte at sætte den til, imens alle dansede. Jeg spurgte ham om, hvor man kan købe røgmaskiner. Jeg kunne høre, at han rystede på hovedet over min uvidenhed.

Han fortalte mig, at sådan en køber man i en god forretning, der sælger musikinstrumenter og tilbehør til musikere – for eksempel hos https://www.danguitar.dk. Nåda. Min horisont blev udvidet. Jeg troede, at musikforretninger kun solgte instrumenter. Du ved: Guitarer, trommer eller fløjter og den slags. Men selvfølgelig sælger de også udstyr til koncerter og indspilningsstudier. Kan jeg ikke tænke mig frem til det? Åbenbart ikke. ”Var den dyr?” (Jeg var ved at revne af nysgerrighed!) Svaret var, at man kan købe en billig røgmaskine, og man kan købe dyre røgmaskiner. Det kommer lidt an på behovet og maskinens kapacitet.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *