Flot pakke

Pakkekalender eller adventsgaver – hvad skal man vælge?

Skal du som forældre vælge at give pakkekalender eller adventsgaver til dit barn? Der er fordele og ulemper ved begge dele.

I denne artikel vil vi se lidt på hvilke fordele og ulemper der kan være ved henholdsvis pakkekalenderen og adventsgaverne.

Det er dyrt at give gave hver dag

En klar ulempe ved at give pakkekalender, hvor man altså giver en pakke hver dag, er, at det er meget dyrt. Det er langt fra alle forældre, som har råd til at give en pæn pakke hver dag til barnet. Selv hvis man blot skal give et stykke chokolade hver dag, så kan det være noget af en udgift for forældrene at gøre. Især hvis man har flere børn, som alle skal have en pakkekalender! Der er naturligvis måder hvormed, man kan gøre en pakkekalender lidt billigere. Man kan for eksempel vælge at give nogle meget billigere gaver hver dag frem for at give nogle meget store gaver. Og derudover kan man vælge at sige, at børnene skal dele gaven sammen, hvis man har flere børn der skal have en pakkekalender.

Men alt i alt er det nu ofte dyrere at have en pakkekalender fremfor adventsgaver. Når man giver adventsgaver, så har man samtidig mulighed for at give nogle lidt større gaver.

Få barnet til at glæde sig til sin adventsgave

Det kan være meget fint for barnet, at det skal gå og glæde sig lidt til at få en god gave. Når barnet har en adventsgave fremfor pakkekalender, så har det noget virkeligt at se frem til. Vi mennesker er vanedyr og vi vender os rigtig meget til tingene. Derfor vil barnet også meget hurtigt vænne sig til at få gave hver dag, når det vågner op. Men hvis det får adventsgave i stedet for, så er det noget, som barnet altid vil skulle se frem til. Det er ikke noget, som barnet i samme grad vil komme til at vænne sig til. Af denne grund kan det også være en god ide at vælge at give adventsgaver til de helt små børn. Hvis barnet stadigvæk er helt lille og ikke rigtig forstår, hvad julen egentlig består af, så kan det hurtigt opstå problemer senere. Barnet kan nemlig vænnet sig så meget til at få pakkekalender, at det ikke forstår hvorfor gaverne holder op efter juletid. Derfor kan barnet hurtigt begynde at brokke sig, fordi det nu har vænnet sig til at få gaver hver dag.

Tag en snak med barnet om penge og grådighed

Uanset om du vælger pakkekalender eller adventsgaver, så kan det være en god mulighed for lige at tage en snak med barnet om penge og grådighed. Hvis du for eksempel ikke har mulighed for at give en pakkekalender, så er det en god idé at sætte sig ned med barnet og snakke om, hvorfor det er alt for mange penge for dig at give. Du kan samtidig give barnet en lille moral lektion om, at det er vigtigt ikke at være grådig omkring tingene. Denne snak skal naturligvis være alderssvarende til barnet. Men selv med helt små børn er man i stand til at have en god samtale omkring penge og hvorfor grådighed ikke er en god ting.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *