Slagterimaskiner

Slagteriets maskiner

Har du tænkt over, at når du står der om morgenen og smører børnenes madpakker, så er det en luksus, at du ikke selv behøver at finde pålægsmaskinen frem? Andre har gjort det for dig. De har stået i et slagteri. Måske nede i supermarkedets eget slagteri. Her har de anvendt forskellige slagterimaskiner fra Ingvald A/S til at få fremtryllet dit pålæg eller til at få rørt farsen til frikadellerne, du købte – færdiglavede.

Resterne

Dem, der blev til overs, efter måltidet i går aftes bliver så brugt som pålæg. Eller en ekstra snack. Når personalet i slagteriet så har skåret pålægget, så har de sørget for, at det er blevet pakket ind i vakuum. Det forhindrer misfarvning af pålægget. De har også sørget for at datomærke pakken, som du ender med at købe.

Du har måske selv overværet, hvordan pålægget blev skåret. Der findes jo slagterier – eller delikatesseafdelinger, hvor du kan overvære – og eventuelt vejlede om pålæggets tykkelse – udskæringen af det.  Men en pålægsmaskine er ikke den eneste slagterimaskine, som delikatesseafdelingen har brug for.  Du har nemlig opdaget, at de har en utrolig lækker postej.

Ingredienserne

Ingredienserne er ikke en hemmelighed. Men blandingen af dem – og krydringen – forbliver slagtermesterens hemmelighed. Han har haft gang i sin lynhakker. Den har hjulpet ham til at blande ingredienserne sammen. På samme måde, som han også bruger den til at lave de lækre pølser med porrer eller andekød.

Og fordi du er glad for delikatesseafdelingen, så har du heller ikke betænkeligheder ved at købe hakket kød dér. Kødhakkeren er endnu en af de mange slagterimaskiner, som er obligatorisk inventar i en delikatesseafdeling. Det er ikke sådan en kæmpestor maskine. Den kan stå på et bord bagved slagteren. Han kan hakke kødet efter din anvisning: Groft eller fint. Det går ret hurtigt. Der er ikke nogen grund til at føle sig skyldig, over at den næste kunde skal vente i 1 minut. Måske har slagteren to eller tre kødhakkere stående på bordet bagved sig.

Det er ikke en pralende fremvisning af delikatesseafdelingens slagterimaskiner. Der er en god grund: Én anvendes til oksekød. Den anden bruges til svinekød. Den tredje tjener os, der sommetider køber blandet hakket svine- og kalvekød. Og ja hvis du vil købe hakket lammekød, så kan det godt være, at du skal i en specialforretning, hvis du ikke har tid til at vente på, at kødhakkeren bliver rengjort. Slagterimaskiner skal nemlig holdes rene. Vi bor i et multikulturelt samfund. Og det er vigtigt, at vi viser hensyn overfor forskellige trosretninger.

Delikatessen

Inden du forlader delikatesseafdelingen, så ser du, at de også har en rullepølse på tilbud. Din svigerfar elsker rullepølse, så du beder om at få et stykke. Søndagens frokost er reddet. Du beder om at få et stykke med hjem. Slagteren tager rullepølsen op fra disken. Den er ret flot presset. Endnu en slagterimaskine har været i brug. Ikke sådan en terrine form, som den, du har derhjemme. Nej, her har de brugt en professionel rullepølseform med stabil pressemekanisme. Han pakker den ud. Du får det stykke, som du har bedt om med dig hjem.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *