Specialstol hjælper mod rygsmerter

Specialstol til smerter?

Hele mit voksne liv har jeg arbejdet på kontor. Som revisor gør man ikke andet. Man er ikke ude i den friske luft. Får for meget kaffe. Sørger for, at regnskaberne er ok. Fortæller folk de gode eller dårlige nyheder vedrørende deres privatøkonomi. Nogle mennesker vil nok synes, at det er et kedeligt job. Det er det ikke. Jeg arbejder med tal. Og det er jeg god til. Derfor har jeg heller ikke haft svært ved at finde et nyt job, når jeg blev træt af det forrige.

Nyt kontorjob

Og nu har jeg så fået et nyt job igen. En større og mere ansvarsfuld stilling. Jeg er glad for det. Startede for en måned siden. Jeg har fået nogle rigtigt dygtige kollegaer. Vi arbejder godt sammen. Så intet kan være bedre. Jeg tror, det er det bedste job, jeg nogensinde finder. Og jeg er virkelig taknemlig for, at min arbejdsgiver var meget omhyggelig med at informere mig om, at jeg bare skal sige til, hvis der er nogle problemer med den laptop, jeg har fået, eller kontorstolen, som jeg sidder på.

Specialstol

Jeg har fået sådan en specialstol, der er beregnet til mennesker med skæv ryg. Min ryg er skæv. Og jeg har faktisk døjet med rygsmerter på grund af det på de forrige jobs. Jeg har jo bare siddet i normale kontorstole. Uden egentlig at tænke på, at jeg burde bede om at få en af de her specialstole til smerter, som findes på markedet. Den slags tænker man ikke på til hverdag, når man har travlt med at knuse tal. Jeg gør i hvert fald ikke. Og det er ikke godt. Det har nemlig vist sig, at jeg faktisk har gået rundt med rygsmerter uden egentlig at vide det.

Du ved godt, at man kan udvikle en ret høj smertetærskel, når smerterne ganske langsomt vokser. Og det er sket for mig. Måske var det derfor, jeg sagde op. Mine smerter blev store af at sidde i en forkert stol. Så store, at de overskred min smertetærskel.

Stolen hjalp min ryg

På mit nuværende job fik jeg en specialstol, som faktisk hjælper min ryg – den var fra Ergoforma. Det var en helt ny oplevelse for mig at sidde i den. Selvfølgelig tog det lidt tid, inden min ryg blev vænnet til den. Faktisk gjorde det ondt i den første uge. Men efter 3 uger har jeg ikke længere rygsmerter. Og min fysioterapeut har fortalt mig, at det er den bedste løsning for mig. Han siger, at jeg skal sige til min arbejdsgiver, at han er en fornuftig mand. Det er nemlig en god forretning at investere i de rigtige møbler til medarbejderne.Og til børn med udfordringer – for eksempel kan særlige stole hjælpe børn med ADHD!

Sunde medarbejdere er god forretning

Det er nemlig sundt for en virksomhed at have glade medarbejdere. Det er meget bedre at have lidt variation i kontormiljøet end at etablere de, der helt strømlinede kontorrum, hvor alle sidder ved de samme møbler, har den samme belysning og bliver helt anonyme overfor hinanden – og muligvis ender med skader i arme eller ryg, fordi de sidder forkert, eller stresser, fordi de ikke kan genkende sig selv på deres arbejdsplads.

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *